Omekšavanje u komercijalnom sektoru

9500_tn.png  

Područje primjene omekšivača:

  • kotlovnice
  • hoteli, restorani, bolnice, praonice, čistionice, pekare...
  • energane

Opis tehnologije

Acquamarin omekšivači u potpunosti i trajno omekšavaju vodu, za razliku od nekih tehnologija koje samo privremeno mijenjaju fizikalna svojstva kamenca u vodi.

Voda se omekšava tehnologijom izmjene iona; ionski medij koji se nalazi u uređaju (preko kojeg teče voda) vrši izmjenu iona kalcija i magnezija iz njihovih soli (kamenac u vodi), sa ionima natrija iz tabletirane soli (NaCl) kojom je ionski medij regeneriran. Tako se soli koje se talože (kamenac) zamjenjuju sa solima koje se ne talože, a rezultat je trajno i u potpunosti omekšana voda (<0,1o dH ).

Ulaganjem u omekšivače štitite opremu i instalacije koje koriste vodu, dakle štitite Vaš već uloženi novac.

Više pojedinosti o uređajima za omekšavanje vode možete pronaći u opširnijem opisu.

 

Nemojte dopustiti da Vaše instalacije izgledaju ovako! Ulaganjem novčanih sredstava u omekšivač štitite opremu i instalacije koje koriste vodu (bojleri, slavine, perilice rublja, perilice posuđa, vodovodne instalacije, sustavi za grijanje i hlađenje,...) tj. štitite već uloženi novac.

  9500_tn.png
Cijev zapunjena kamencem